Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Danny de Munk met Novum op stap door Amsterdam

Shownieuws

Danny de Munk gaat vanaf maandag vijf dagen lang in Amsterdam op zoek naar de favoriete plekjes uit zijn jeugd. De zanger vertelt aan Novum Entertainment, het onafhankelijke multimediale persbureau, over zijn privéleven, met als decor onder meer de Westertoren, Theater Carré en Café Rooie Nelis. Ook brengt hij een bezoekje aan de straat in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt waar hij 38 jaar geleden werd geboren.

De video-items worden ondersteund door liedjes van zijn nieuwe album 'Hart en ziel', zijn eerste Nederlandstalige album in tien jaar. Op het album zingt De Munk het onvervalste Amsterdamse levenslied. Hij keert met de cd 'terug naar de basis'. "Mijn eerste platen waren allemaal in die stijl", legt hij uit. "Op een gegeven moment moest ik kiezen voor een andere carrière. Toen ben ik musical gaan doen. Anders was het afgelopen geweest met Danny de Munk." De artiest had echter geen moeite om weer terug te keren naar een zangcarrière. "Het volkse zit nog altijd in me."

Vorige week verscheen de eerste single van de plaat, 'Het levende bewijs'. De videoclip bij het nummer was al exclusief te zien via de portals van Novum Entertainment. 'Hart en ziel' ligt vanaf 17 oktober in de winkel. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen