Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angelina Jolie zogend op cover tijdschrift

Shownieuws

De cover van het Amerikaanse tijdschrift W heeft voor opschudding gezorgd. Op de omslag prijkt een foto van Angelina Jolie die borstvoeding lijkt te geven.

(Novum/AP) - De cover van het novembernummer van het Amerikaanse tijdschrift W heeft voor opschudding gezorgd. Op de omslag prijkt een foto van Angelina Jolie die borstvoeding lijkt te geven. Het plaatje is gemaakt door haar vriend Brad Pitt.

De zwartwitfoto toont een lachende Jolie in een mouwloze top die aan de linkerkant openvalt en een deel van haar borst ontbloot. Op haar buste rust een handje van Vivienne Marcheline of Knox Léon, haar drie maanden oude tweeling.

Het nieuwste nummer van W ligt pas later deze maand in de schappen. De foto lekte uit en werd deze week wereldwijd op internetsites geplaatst. In de Verenigde Staten is het ongewoon om in het openbaar borstvoeding te geven, in sommige staten is het zelfs verboden. De organisatie La Leche League International, die borstvoeding promoot, juicht de actie van Jolie en Pitt toe. "We hebben meer rolmodellen als Angelina Jolie nodig die laten zien dat het heel normaal is om borstvoeding te geven."

Na de geboorte van dochtertje Shiloh, ruim twee jaar geleden, zorgde Jolie ook al voor ophef met een coverfoto, toen voor het tijdschrift People. Op die foto was duidelijk te zien dat ze een voedingsbeha droeg onder haar grijze tanktop.

Jolie en Pitt hebben naast de drie kinderen die ze zelf kregen, drie geadopteerde kinderen: Maddox (7), Pax (4) en Zahara (3).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen