Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Al Pacino geeft acteertips in Rome

Shownieuws

Al Pacino wilde tijdens de opening van het Rome Film Festival wel een acteeradvies kwijt. "Leer je tekst, repeteer en blijf herhalen", zei de eregast.

(Novum/AP) - Al Pacino wilde tijdens de opening van het Filmfestival van Rome wel een acteeradvies kwijt. "Leer je tekst, repeteer en blijf herhalen", zei de 68-jarige acteur tijdens de openingsceremonie van het tien dagen durende evenement.

Pacino is eregast op het festival, waar hij woensdag de Marc'Aurelio Alla Carriera - Acting Award in ontvangst nam. Deze oeuvreprijs wordt jaarlijks toegekend door de organisatie van het filmfestival. Pacino nam de prijs in ontvangst namens de Actors Studio in New York, waarvan hij mededirecteur is. In deze studio kunnen acteurs workshops volgen.

De van oorsprong Italiaanse acteur, die in meer dan veertig films heeft gespeeld, werd bekend door zijn rol als Michael Corleone in 'The Godfather' en als de Cubaanse drugsbaron Tony Montana in 'Scarface'. In 1992 won hij een Oscar voor zijn hoofdrol in 'Scent of a woman'. In zijn laatste film 'Righteous kill' is de filmster naast Robert De Niro te zien als politieman die jaagt op een seriemoordenaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen