Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederland helpt Palestina aan Oscarinzending

Shownieuws

De Nederlandse coproductie 'Salt of this sea' is de Palestijnse inzending voor de Oscars. Dat heeft producent Augustus Film maandag bevestigd.

De film 'Salt of this sea', die in samenwerking met een Nederlandse filmproducent tot stand kwam, is de Palestijnse inzending voor de Oscars. Dat heeft producent Augustus Film maandag bevestigd. De film werd gemaakt in samenwerking met hoofdproducent Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Palestina en Engeland.

'Salt of this sea', van de Palestijnse regisseuse Annemarie Jacir, ging eerder dit jaar in première op het filmfestival van Cannes. In Nederland is de film volgende week dinsdag voor het eerst te zien, op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De film draait om een jonge Palestijnse vrouw, geboren en getogen in New York, die afreist naar het land van haar ouders.

Nederland was al eens eerder als producent betrokken bij een film die Palestina vertegenwoordigde bij de Oscars. 'Paradise now', van de Nederlands-Palestijnse filmmaker Hany Abu-Assad, werd in 2006 zelfs genomineerd voor een Oscar in de categorie beste niet-Engelstalige film.

Of 'Salt of this sea' het zo ver weet te schoppen, wordt duidelijk op 22 januari. Dan maakt de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, organisator van de Oscars, bekend welke films zijn genomineerd. De felbegeerde beeldjes worden een maand later uitgereikt tijdens een ceremonie in Los Angeles.

Nederland heeft de komediefilm 'Dunya & Desie' ingezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen