Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah Winfrey aangeklaagd na afpersingszaak

Shownieuws

Een man heeft Oprah Winfrey aangeklaagd. Hij beweert dat Oprah valse verklaringen heeft afgelegd waardoor hij werd opgepakt op verdenking van afpersing.

(Novum/AP) - Een man uit Louisiana heeft Oprah Winfrey aangeklaagd. Keifer Bonvillain beweert dat de talkshowkoningin en haar advocaat valse verklaringen hebben afgelegd aan de FBI, waardoor hij werd opgepakt op verdenking van afpersing.

Bonvillain, tegen wie de aanklacht van afpersing kwam te vervallen, wil een schadevergoeding van ruim 140 miljoen euro van Winfrey, haar advocaat en de FBI. "Er is aanmerkelijke schade toegebracht aan mijn goede naam en reputatie op een wereldwijd niveau", zegt Bonvillain in de aanklacht, die dinsdag werd ingediend.

Bonvillain zou telefoongesprekken met een werknemer van de productiemaatschappij van Winfrey hebben opgenomen. Hij nam daarop contact op met het bedrijf met de mededeling dat hij een boek wilde uitbrengen op basis van de opnamen.

De FBI pakte hem in december 2006 op toen een medewerker van Oprah met hem overeenkwam 1,1 miljoen euro te betalen voor de opnamen. Hij maakte een voorschot van ruim 2300 euro over en regelde een ontmoeting, waarop Bonvillain in de boeien werd geslagen.

De aanklacht tegen Bonvillain kwam vorig jaar te vervallen op voorwaarde dat hij vijftig uur dienstverlening zou doen, drugstesten zou ondergaan en de 2300 euro zou terugbetalen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen