Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio 5 overhandigt oeuvreprijs aan Cliff Richard

Shownieuws

Cliff Richard ontvangt donderdag in Londen de Radio 5 Oeuvreprijs uit handen van presentator Hijlco Span. Het NCRV-programma Plein 5 doet dinsdag verslag.

Cliff Richard ontvangt donderdag in Londen de Radio 5 Oeuvreprijs uit handen van presentator Hijlco Span. Het verslag van de uitreiking is dinsdag te beluisteren in het NCRV-programma Plein 5, dat die dag in het teken staat van de 68-jarige zanger. Dat heeft Radio 5 donderdag bekendgemaakt.

Naast het verslag van de overhandiging van de prijs zendt Radio 5 een interview met de Britse zanger uit, samen met een compilatie van het concert dat Richard drie jaar geleden in het Amsterdamse theater Carré gaf.

De Radio 5 Oeuvreprijs is een initiatief van Radio 5 en wordt uitgereikt aan een artiest of componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de lichte muziek. De onderscheiding bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van vijfduizend euro, dat bestemd is voor een door de ontvanger te kiezen goed doel. Richard schenkt het bedrag aan de strijd tegen de ziekte van Alzheimer.

Vorig jaar ging de Radio 5 Oeuvreprijs naar Eddy Christiani.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen