Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De Kift werkt samen met Franz Ferdinand

Shownieuws

De Nederlandse band De Kift werkt voor een nieuw singleproject samen met een aantal internationale bands, zoals Franz Ferdinand en Zita Swoon.

De Nederlandse band De Kift heeft voor een nieuw singleproject een aantal internationale bands weten te strikken. Voor zeven nieuw uit te brengen singles werkt de band samen met onder meer Franz Ferdinand en Zita Swoon. Dat meldde de zanger van De Kift, Ferry Heyne, in een interview met het radioprogramma 3voor12.

Vanaf volgende week komt elke maand een zogenoemde splitsingle uit. Iedere splitsingle bevat twee nummers. Het ene nummer is een cover door De Kift van een plaat van de samenwerkende band; op het andere nummer wordt De Kift gecoverd. Volgende week verschijnt de eerste splitsingle, met de Amerikaanse band Calexico.

Behalve Franz Ferdinand, Zita Swoon en Calexico, vond De Kift ook Monofocus en De Rondos bereid aan het project mee te werken. De bands kozen voor de covers nummers waarvan de teksten grotendeels gebaseerd zijn op wereldliteratuur. Volgens Heyne spelen de jongens van Franz Ferdinand 'Heisa-Ho', omdat daarin stukken van Shakespeare voorkomen. "Als tegenprestatie doen wij 'Love and destroy'."

De reden dat de platen worden uitgebracht is het twintigjarig jubileum dat de band op 1 september vierde. Dat de teksten Nederlandstalig zijn, was volgens Heyne voor Calexico geen probleem. "Ze hebben een Nederlandse geluidstechnicus die het een en ander heeft vertaald."

De groep, die vooral bekend is in het alternatieve circuit, speelt een mengeling van rock, punk, fanfare en popmuziek. In de twintig jaar dat de groep bestaat, zijn negen albums uitgebracht. Het laatste album 'Hoofdkaas' werd dit jaar uitgebracht. De splitsingles, die gebundeld worden in een box, zijn verkrijgbaar via een abonnement dat verkrijgbaar is via de website van De Kift.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen