Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arie Boomsma niet geïnteresseerd in eeuwige leven

Shownieuws

Hoewel Arie Boomsma geen geheim maakt van zijn christelijke inborst, denkt hij weinig na over het hiernamaals. "Dat eeuwige leven interesseert me nu niet zo."

Hoewel Arie Boomsma geen geheim maakt van zijn christelijke inborst, maakt hij zich niet druk om het hiernamaals. "Dat eeuwige leven interesseert me nu niet zo", vertelt hij in het eerste nummer van ToBe, een glossy over sterfelijkheid en de dood. "Natuurlijk zou ik het zonde vinden als ik nu moest sterven, want ik wil nog zoveel doen."

De dood an sich kan de EO-presentator wel boeien. "Ik denk er wel veel over na, maar ik ben niet bang voor de dood", stelt hij. "Veel mensen weigeren daarover na te denken en storten zich op allerlei activiteiten om die angst daarmee te verdringen."

Boomsma heeft de dood al enkele malen van dichtbij meegemaakt. "Een goede vriend van mij kwam in Chicago in een spervuur van kogels terecht tijdens een bendeoorlog", vertelt hij. "En hij had er nota bene niets mee te maken. Een andere vriend stierf veel te jong door een tumor in zijn hoofd."

De dood van zijn vrienden heeft hem aan het denken gezet. "Natuurlijk vraag je je dan af wat daar de zin van kan zijn. Of er een God is die dat allemaal wenst en bedenkt." Boomsma gelooft niet dat achter de tragediën des levens een wrede God schuilt. "Het is te gemakkelijk om te zeggen dat het Gods wil is als het noodlot je om de een of andere reden treft", licht hij toe. "Ik geloof in ieder geval niet in een lotsbestemming. Dingen gebeuren nou eenmaal en daar moeten we mee leren leven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen