Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Foo Fighters woest op McCain

Shownieuws

De Foo Fighters beschuldigen John McCain ervan dat hij ongevraagd hun muziek gebruikt voor zijn verkiezingscampagne. Hij laat het nummer 'My hero' horen.

De Foo Fighters beschuldigen John McCain ervan dat hij ongevraagd hun muziek gebruikt voor zijn verkiezingscampagne. De Amerikaanse rockband verwijt de Republikeinse presidentskandidaat dat hij een verkeerde betekenis geeft aan het nummer 'My hero', zo blijkt uit een verklaring in het bezit van het Britse persbureau Reuters. McCain heeft het liedje veelvuldig tijdens bijeenkomsten laten horen.

De band onder leiding van Dave Grohl is teleurgesteld door McCains gebruik van het nummer. "Het liedje, dat geschreven is als eerbetoon aan 'de gewone man en alles wat hij kan bereiken', wordt nu zonder onze toestemming door McCain toegeëigend en gebruikt op een manier waardoor het nummer wordt aangetast", stelt de band in de verklaring. "Iemand die namens het Amerikaanse volk spreekt, toont hiermee weinig respect voor creativiteit en intellectueel eigendom."

Het is niet de eerste keer dat de 72-jarige politicus ongevraagd nummers gebruikt voor zijn campagne. In augustus gebeurde dat met 'Running on empty' van Jackson Browne. De rockgroep Heart overkwam hetzelfde. Het lied 'Barracuda' werd gebruikt voor evenementen waarbij McCains running mate Sarah Palin optrad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen