Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britney weigert schikking in rechtszaak

Shownieuws

Britney Spears heeft een schikking geweigerd in de rechtszaak tegen haar wegens autorijden zonder een geldig rijbewijs. Het gaat om een incident van vorig jaar.

(Novum/AP) - Britney Spears heeft een schikking geweigerd in de rechtszaak die tegen haar is aangespannen wegens autorijden zonder een geldig rijbewijs. Het afgewezen aanbod hield in dat ze schuld bekende in ruil voor een proeftijd van een jaar en een boete van 110 euro.

Volgens haar advocaat wordt Spears extra streng aangepakt in de zaak omdat ze een beroemdheid is. Hij pleit voor een officiële waarschuwing aan het adres van zijn cliënt en een lagere boete.

Spears schampte in augustus vorig jaar een geparkeerde auto bij een winkelcentrum in Los Angeles. Enkele dagen na de botsing deed de eigenaar van de geraakte auto aangifte. Daarop ontdekte de politie dat Britney niet in het bezit was van een geldig rijbewijs in Californië. Voor de aanrijding werd Spears niet vervolgd, omdat ze tot een schikking kwam met het slachtoffer.

De zangeres was in het bezit van een geldig rijbewijs voor de staat Louisiana, een van de staten waar ze een huis heeft. In Californië, waar Britney ook een villa bezit, zijn automobilisten verplicht om een rijbewijs voor die staat aan te vragen zodra ze er komen wonen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen