Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britney ontloopt strafblad

Shownieuws

De niet smetvrije reputatie van Britney Spears wordt niet bezoedeld door een strafblad. Ze wordt niet verder vervolgd voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

(Novum/AP) - De toch al niet smetvrije reputatie van Britney Spears wordt niet bezoedeld door een strafblad. De zangeres wordt niet verder vervolgd voor het rijden zonder geldig rijbewijs, omdat de jury het dinsdag in een rechtbank in Los Angeles niet eens kon worden. De zaak werd door tien van de twaalf juryleden verworpen, waarna de rechter de aanklacht van tafel veegde.

Volgens de openbare aanklager heeft de 27-jarige zangeres, die zelf niet in de rechtbank is verschenen, het aan zichzelf te danken dat het tot een rechtszaak heeft moeten komen. Spears sloeg twee keer het aanbod af om schuld te bekennen in ruil voor strafvermindering. Volgens haar advocaat weigerde zijn cliënte dit, omdat ze geen strafblad wil hebben.

De voorzitter van de twaalfkoppige jury zei dinsdag dat hij vond dat de aanklager genoeg bewijs had voorgelegd om tot een veroordeling te komen. Het merendeel van de juryleden zou de zaak echter tijdsverspilling vinden. Enkelen van hen houden volgens de voorzitter Spears wegens haar roem de hand boven het hoofd.

De openbare aanklager legde het juryoordeel uit als bewijs dat het moeilijk is in Los Angeles een ster veroordeeld te krijgen. De advocaat van Spears betoogde dat het juist de roem van zijn cliënte is die ervoor zorgde dat het zo ver heeft moeten komen. Volgens de pleitbezorger was de zaak in elk ander geval afgedaan met een kleine boete.

Spears botste in de zomer van vorig jaar op een geparkeerde auto, waarna ze doorreed zonder haar contactgegevens achter te laten. Bij haar aanhouding bleek dat ze niet beschikt over een in Californië geldig rijbewijs. Ze heeft alleen een rijbewijs voor de staat Louisiana, waar ze opgroeide.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen