Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Brief voor de koning' in de prijzen in Duitsland

Shownieuws

'De brief voor de koning' is bekroond op het Duitse Schlingel Film Festival. De jeugdfilm werd gekozen tot beste film door de vakjury en de kinderjury.

De Nederlandse jeugdfilm 'De brief voor de koning' is in de prijzen gevallen op het Duitse Schlingel Film Festival. De jeugdfilm werd tijdens de dertiende editie van het kinderfilmfestival gekozen tot beste film door zowel de internationale vakjury als de kinderjury. Dat heeft producent Eyeworks dinsdag bekendgemaakt.

De rolprent, met Yannick van de Velde in de hoofdrol, vertelt het verhaal van schildknaap Tiuri, die op de avond voordat hij tot ridder wordt geslagen om hulp wordt gevraagd. Hij moet een brief bezorgen en onderweg beleeft hij allerlei spannende avonturen.

'De brief voor de koning' werd in Duitsland eerder al bekroond tijdens het Final Cut Film Festival in Marburg. De film is vanaf 13 november in meer dan vijftig bioscopen in Duitsland te zien.

De verfilming van het gelijknamige boek van Tonke Dragt is in Nederland ook succesvol, met inmiddels meer dan driehonderdduizend bezoekers. Momenteel werkt Eyeworks aan de opvolger: 'Geheimen van het wilde woud'. In deze film staat Tiuri opnieuw in het middelpunt als hij samen met zijn vriend Piak op zoek gaat naar de verdwenen ridder Ristridin.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen