Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Karl Lagerfeld slaapt met schetsblok naast kussen

Shownieuws

Karl Lagerfeld heeft zelfs als hij slaapt een schetsboek bij zich. "Ik heb er altijd één naast mijn kussen. 's Ochtends heb ik namelijk vaak de beste ideeën."

Karl Lagerfeld heeft altijd een schetsblokje bij zich, zelfs als hij slaapt. Dat vertelt de ontwerper van de modehuizen Chanel en Fendi aan sieradenontwerper Rodrigo Otazu. "Ik heb altijd een schetsboek naast mijn kussen. 's Ochtends vroeg heb ik namelijk vaak de beste ideeën. En die moet ik meteen opschrijven, anders vergeet ik ze."

Met het interview met Lagerfeld kwam voor de van oorsprong Argentijnse designer Otazu een droom uit. "Het was ongelooflijk. Het gesprek oversteeg mijn verwachtingen", vertelde hij aan Novum Nieuws. "Het was ongelooflijk dat ik gewoon met Karl Lagerfeld kon praten. Dat ik hem alle vragen kon stellen die ik al zo lang in mijn hoofd had."

Een van die vragen was hoe Lagerfeld, die als een van de belangrijkste modeontwerpers van deze tijd wordt beschouwd, zijn eigen succes ziet. "Ik ben niet trots op wat ik heb bereikt", antwoordde de couturier hem. "Je groeit langzaam in je rol, dus ik vind het allemaal vrij normaal. Ik ben wie ik ben en ik probeer er eigenlijk niet zo mee bezig te zijn. Buitenstaanders kijken er misschien anders naar. Maar ik zie mezelf gewoon als iemand die werk doet waar hij goed in is en wat hij leuk vindt."

Lagerfeld beziet dan ook wel eens met verbazing hoe mensen op hem reageren. "Het vleit me dat ik niet meer normaal over straat kan zonder belaagd te worden", zegt hij. "Maar ik begrijp het niet altijd. Ik ben geen rockster." De ontwerper laat zich dan ook niet afleiden door alle aandacht rondom zijn persoon, hij concentreert zich het liefst op waar hij goed in is: mode ontwerpen. "Ik houd van mode, ik word er gelukkig van. Mode vormt de hartslag van het leven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen