Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jury verdeeld in rechtszaak Britney Spears

Shownieuws

De tweede dag in de zaak tegen Britney Spears is opnieuw zonder beslissing afgesloten. Het lukt de jury niet om tot een unaniem besluit te komen.

(Novum/AP) - In de zaak tegen Britney Spears heeft de jury een dag vol beraadslagingen andermaal afgesloten zonder een knoop door te hakken. Het lukt de acht vrouwen en vier mannen niet om een unaniem oordeel te vellen. "Iedere keer als we terugkeren in de vergaderruimte raakt iedereen verder verstrikt in zijn of haar positie", laat de juryvoorzitter weten.

Spears staat terecht voor het rijden zonder geldig rijbewijs in de staat Californië. Ze botste in de zomer van vorig jaar op een geparkeerde auto. De zangeres wist de schadezaak met de eigenaar van die auto buiten de rechtbank om af te handelen, maar bleek niet over het rijbewijs voor Californië te beschikken. Ze had alleen een rijbewijs voor Louisiana, waar ze opgroeide.

De juryleden hebben zich tot dusver al zes uur gebogen over de zaak. Dinsdagochtend gaan zij opnieuw proberen om het eens te worden. Het lot van de 26-jarige popdiva ligt in handen van de jury. Als ze wordt veroordeeld, maakt ze kans op een celstraf en een boete. Aangezien ze geen strafblad heeft, is het onwaarschijnlijk dat haar een zware straf wacht.

Vorige week probeerde James Spears, de vader van Britney, de jury ervan te overtuigen dat zijn dochter nooit de intentie had om in Californië te blijven. Volgens hem mag de artieste dan ook niet worden aangemerkt als een vaste inwoner van de staat en heeft ze het bewuste rijbewijs niet nodig. Ze zou uiteindelijk willen terugkeren naar Louisiana.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen