Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Assistent Lil Wayne zag pistool in tourbus

Shownieuws

Een assistent van Lil Wayne heeft verklaard dat er af en toe marihuana werd gerookt in de tourbus van Lil Wayne. Ook zou regelmatig een pistool aanwezig zijn.

(Novum/AP) - Een assistent van Lil Wayne heeft verklaard dat er af en toe marihuana werd gerookt in de tourbus. Ook zou er regelmatig een pistool aanwezig zijn geweest, zo vertelde hij maandag tijdens een hoorzitting.

Terry Bourgeois verklaarde dat hij de 26-jarige rapper nooit met het wapen heeft gezien. Ook wist hij naar eigen zeggen niet dat er een pistool in de bus was toen Lil Wayne vorig jaar juli wegens wapenbezit werd opgepakt.

Vorige maand verklaarde een politieagente dat zij de tourbus betrad omdat ze marihuana rook. Terwijl ze in de bus was, zou ze hebben gezien hoe de rapper probeerde het wapen te verbergen.

De advocaat van de rapper wil dat de aanklacht tegen hem komt te vervallen. Volgens haar heeft de politie zich op illegale wijze toegang verschaft tot de bus door valselijk te beweren dat er een marihuanalucht uitkwam. Lil Wayne, die eigenlijk Dwayne Carter heet, heeft verklaard onschuldig te zijn. Hij kwam vrij na betaling van een borgtocht van ruim 52 duizend euro.

Lil Wayne, van wie het laatste album Tha Carter III al meer dan een miljoen keer over de toonbank ging, werd afgelopen weekeinde uitgeroepen tot tekstschrijver van het jaar tijdens de BET Awards. Tijdens de uitreiking vertelde hij het publiek dat hij binnenkort opnieuw vader wordt. "Ik krijg over enkele dagen een zoon, dus bid voor me", riep hij naar het publiek, zo meldt het Amerikaanse tijdschrift People. Het is onbekend wie de moeder van het kind is. De rapper heeft al een dochtertje uit een eerder huwelijk, Reginae (5).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen