Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rel rond ambassadeurschap Gooische Meisjes

Shownieuws

Het eerste relletje rondom de Gooische Meisjes is geboren. Stichting Nederland Positief zegt dat het vijftal ambassadrice is van de stichting. RTL ontkent dat.

Het eerste relletje rondom de Gooische Meisjes is geboren. Maandagochtend maakte de Stichting Nederland Positief bekend dat de vijf hoofdrolspeelsters van de realitysoap de nieuwe ambassadrices van de stichting zijn. RTL, dat de serie over het wel en wee rondom de Gooise vriendinnen uitzendt, ontkent dit met klem.

"De meisjes waren zondag bij de première van de dinnershow 'Palazzo'", vertelt een woordvoerder van RTL over Bo Wilkes, Leslie Keijzer, Kimberly Bosman, Pauline Wingelaar en Florine Hofstee. "Daar zaten ze met de voorzitter aan tafel en ze hebben gezellig gekletst. Nu zijn ze opeens tot ambassadrices gebombardeerd. Hij probeert gewoon mee te liften op het succes van het programma. De meiden weten niet eens wat voor stichting het is."

Christian Houkes, de voorzitter van de stichting die met de hulp van bekende Nederlanders campagne voert voor een positiever Nederland, reageert boos op de uitlatingen van de RTL-woordvoerder. "Laat me niet lachen. Ik heb zonder dit gedoe ook al een overkill aan publiciteit", zegt hij. "Ik heb de publiciteit helemaal niet nodig."

Volgens Houkes hebben de meiden zichzelf 'uit sympathie' aangeboden als ambassadrice voor zijn stichting. "Ik vertelde ze zondag dat ik een stichting heb en dat ambassadrices als Carice van Houten en Yolanthe Cabau van Kasbergen zich hardmaken voor Nederland Positief. Pauline vroeg toen of zij en haar vriendinnen ook ambassadrices mochten worden. Dat was voor mij nogal verrassend, want normaal zijn de rollen omgedraaid en benader ik zelf mensen."

Volgens Houkes, die al 28 bekende en onbekende Nederlandse vrouwen als ambassadrice aan zijn stichting wist te binden, is het ambassadeurschap van Stichting Nederland Positief iets anders dan het ambassadeurschap van een stichting als het Rode Kruis. "Het is niet dat je constant je gezicht moet laten zien", legt Houkes uit. "Het is al genoeg als je positief in het leven staat."

De rel betekent niet dat de vijf, die donderdag ruim zevenhonderdduizend kijkers wisten te trekken met hun programma, niet langer ambassadrice zijn van de stichting. "Het is een eretitel", zegt Houkes. "Ze zijn ambassadrices en dat zullen ze tot hun dood blijven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen