Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ex-presentator Soul Train opgepakt

Shownieuws

Don Cornelius, de oud-presentator van het muziekprogramma Soul Train, is opgepakt na een ruzie in huiselijke kring. Hij wordt verdacht van mishandeling.

(Novum/AP) - Don Cornelius, de bedenker en oud-presentator van het Amerikaanse muziekprogramma Soul Train, is vrijdagavond in Hollywood opgepakt na een ruzie in huiselijke kring. De 72-jarige producer wordt verdacht van mishandeling. Hij is na betaling van een borgsom van ruim 37 duizend euro weer vrijgelaten. Wie hij zou hebben mishandeld, is onbekend.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat Cornelius volgende maand voor de rechter moet verschijnen. Wie hij zou hebben mishandeld, is onbekend.

Don Cornelius begon in 1970 met het muziekprogramma Soul Train om het tv-publiek kennis te laten maken met zwarte muziek en cultuur. Legendarische artiesten als Aretha Franklin, Barry White en Marvin Gaye traden op tijdens de show, die twee jaar geleden voor het laatst te zien was op de Amerikaanse televisie.

Uit Soul Train kwamen awardshows als de Soul Train Music Awards en de Soul Train Lady of Soul Awards voort, die nog altijd jaarlijks worden uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen