Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lloyd Webber schrijft nummer voor songfestival

Shownieuws

Andrew Lloyd Webber schrijft het nummer voor de Britse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Hij gaat via een tv-programma op zoek naar een artiest.

Andrew Lloyd Webber gaat het nummer schrijven waarmee Groot-Brittannië hoge ogen hoopt te gooien tijdens het Eurovisie Songfestival. De Britse componist gaat daarnaast via een tv-programma op zoek naar de artiest die het nummer in mei ten gehore zal brengen tijdens het liedjesfestijn, dat plaatsvindt in Moskou. Dat meldt BBC News.

De 60-jarige Lloyd Webber kijkt uit naar de nieuwe uitdaging, die te volgen is via de BBC-show Your Country Needs You. "Ik ben in mijn leven nooit weggelopen voor zaken die onmogelijk leken", vertelt de componist, die wereldberoemd werd met musicals als 'The phantom of the opera' en 'Jesus Christ superstar'. "Dit lijkt de grootste 'mission impossible' van allemaal, maar wie weet hoe het afloopt."

Lloyd Webber zegde zijn medewerking toe toen bekend werd dat de manier van stemmen wordt aangepast. Vorige maand liet de organisatie van het songfestival weten dat de punten worden bepaald door stemmen van het publiek en van een jury.

Groot-Brittannië doet het de laatste jaren niet goed tijdens het jaarlijkse liedjesfestijn. Vorig jaar wist Andy Abrahams slechts een gedeelde laatste plaats te bemachtigen. De Rus Dima Bilan won de show.

Voor Nederland reizen dit jaar De Toppers, bestaande uit Gordon, Gerard Joling en René Froger, af naar Moskou. Tot en met 23 november kunnen componisten nummers inzenden voor de nationale finale, die op 1 februari plaatsvindt. Het publiek kiest dan het nummer waarmee het drietal deelneemt aan de internationale voorronde in mei.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen