Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lil Wayne in de prijzen tijdens BET Awards

Shownieuws

Lil Wayne is uitgeroepen tot tekstschrijver van het jaar bij de uitreiking van de BET Awards. Ook werd hij gekozen tot 'People's Champ' en 'MVP of the year'.

(Novum/AP) - Lil Wayne is zaterdag uitgeroepen tot tekstschrijver van het jaar tijdens de uitreiking van de BET Awards. Daarnaast werd hij onder meer gekozen tot 'People's Champ' en 'MVP of the year' tijdens het prijzengala voor bekende en populaire zwarte acteurs, musici en atleten, dat jaarlijks wordt georganiseerd door het Amerikaanse televisiestation Black Entertainment Television (BET).

LL Cool J reikte een 'I Am Hip-Hop Award' uit aan Russell Simmons voor zijn bijdrage aan de hiphopgemeenschap. Simmons richtte samen met Rick Rubin platenlabel Def Jam Records op. Rapper Shawty Lo ontving een prijs als beste nieuwkomer. Dj Khaled ontving een prijs voor beste samenwerking van het jaar voor zijn remix 'I'm so hood' met onder anderen Ludacris, Busta Rhymes, Big Boi en Lil Wayne.

De show, die zaterdag plaatsvond in Atlanta en donderdag wordt uitgezonden op de Amerikaanse televisie, werd gepresenteerd door rapper T-Pain. De show werd opgeluisterd door optredens van onder anderen Young Jeezy, Soulja Boy en Bow Wow. Vrouwelijke rappers als MC Lyte, Yo-Yo en Salt-n-Pepa zongen een hiphop-medley.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen