Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Babette van Veen stort zich op zangcarrière

Shownieuws

Babette van Veen stort zich op een zangcarrière. "De afgelopen jaren waren raar", zegt ze in De Telegraaf. "Ik was huisvrouw, maar droomde van gouden platen."

Babette van Veen stort zich vol overgave op een zangcarrière. "De afgelopen jaren waren best raar", vertelt ze zondag in De Telegraaf. "Ik was weliswaar huisvrouw, maar droomde van gouden platen aan de muur." Ze werkt nu aan een jazzplaat in Duitsland met de man achter de Berlijnse jazzmuzikant Roger Cicero, die voor Duitsland deelnam aan het songfestival.

De blondine slaat naar eigen zeggen een nieuwe weg in met een genre dat is geïnspireerd op swing en met scherpe, grappige teksten. "Ik ben naar de logopediste gegaan en heb leren 'scatten'", vertelt ze.

De 40-jarige Van Veen zorgde de laatste jaren fulltime voor de twee zoons die ze kreeg met haar man Bas Westerweel, Sebastiaan (8) en Silvijn (4). "Ik ben dit jaar tien jaar getrouwd, en ik moet bekennen: zo voelt het ook", bekent ze. "De tijd met kleine kinderen gaat niet echt snel. Tijdens die jaren is mijn ontwikkeling toch een beetje gestagneerd. Nu ze ouder zijn, wordt de afstand tussen de visualisatie van gevierd zangeres en mijzelf steeds kleiner. Hoop ik."

Naast haar werk aan de nieuwe cd houdt Van Veen zich intensief bezig met Woezel & Pip, de geesteskinderen van haar in 2004 overleden hartsvriendin Guusje Nederhorst. Zondagmiddag wordt het vierde boekje gepresenteerd en wordt tegelijkertijd de Guusje Nederhorst Foundation gelanceerd. "Ik ga mij richten op het inrichten van zogenoemde knuffelkamers en de voorleestours", vertelt Van Veen. "Het doel van de stichting is om het gedachtegoed van Guusje te bewaren." Daarnaast leent Van Veen haar stem aan de dvd's, waarop de boekjes worden voorgelezen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen