Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Biografie Piet Veerman alleen in Volendam te koop

Shownieuws

De biografie van Piet Veerman zal niet in het hele land verkrijgbaar zijn. 'Piet Veerman, the story of…' is alleen te koop in een muziekzaak in Volendam.

De biografie van Piet Veerman zal niet in winkels door het hele land verkrijgbaar zijn. 'Piet Veerman, the story of…' is vanaf volgende maand uitsluitend te koop in muziekzaak Jan Cas Sombroek in Volendam. Het boek is ook te bestellen via de website van Veerman en op de site palingsound.com, van de auteurs Johan Tol en Michel Veerman.

Tol en Veerman werkten ruim twee jaar aan het boek. Ze tekenden uit de mond van zanger Veerman zijn levensverhaal op. Eerder schreven de Volendammers het boek 'One way wind. De geschiedenis van de palingsound'.

De 65-jarige Veerman scoorde vooral in de jaren zeventig als leadzanger van The Cats zowel in binnen- als buitenland hits met liedjes als 'Be my day' en 'One way wind'. In 1985 verliet hij de band om een solocarrière te starten. Twee jaar later behaalde hij de eerste plaats in de Nederlandse Top 40 met het nummer 'Sailin' home'. In 2002 bracht hij zijn laatste album uit, 'Die Goldenen Stimmen', een project met George Baker en Jan Smit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen