Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bourne-trilogie krijgt vervolg

Shownieuws

Universal komt met een vierde film over actieheld Jason Bourne. Hoofdrolspeler Matt Damon zou al zijn aangetrokken voor het vervolg op de Bourne-trilogie.

Universal komt met een vierde film over actieheld Jason Bourne. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety vrijdag. Hoofdrolspeler Matt Damon en regisseur Paul Greengrass zouden al zijn aangetrokken voor het vervolg op 'The Bourne identity', 'The Bourne supremacy' en 'The Bourne ultimatum'. Een releasedatum is nog onbekend.

De drie films, waarvan het laatste deel vorig jaar uitkwam, waren gebaseerd op de boeken van Robert Ludlum over Jason Bourne, die aan geheugenverlies lijdt en op de hielen wordt gezeten door de CIA. Scenarist George Nolfi tekent voor het script van de vierde film. Eerder was hij verantwoordelijk voor de scriptbewerking van Ludlums derde en laatste Bourne-boek.

Na de dood van Robert Ludlum in 2001 schreef auteur Eric van Lustbader nog drie vervolgromans over Jason Bourne. Deze worden niet gebruikt voor de nieuwe film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen