Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Het Wassende Water verschijnt op dvd

Shownieuws

Het Wassende Water verschijnt op dvd. De serie, waarin Thom Hoffman, Kitty Courbois en Sjoerd Pleijsier een hoofdrol speelden, was in 1986 bij de NCRV te zien.

Het Wassende Water is binnenkort verkrijgbaar op dvd. De op het boek van Herman de Man gebaseerde serie, waarin Thom Hoffman, Kitty Courbois en Sjoerd Pleijsier de hoofdrollen speelden, was in 1986 bij de NCRV te zien en brak destijds alle kijkcijferrecords.

De serie speelt zich af in de Lopikerwaard anno 1900, waar de welgestelde boerenfamilie Beijen de hoeve Watersnoodt beheert. Het leven is vol regelmaat, maar op de achtergrond is altijd het grote gevaar van overstromingen. De NCRV produceerde de serie, die bestond uit acht afleveringen van een uur, destijds voor het ongekend hoge bedrag van 2,5 miljoen gulden. De slotaflevering trok 6,1 miljoen kijkers, wat neerkwam op een kijkdichtheid van 45 procent.

Aan de dvd-box is een documentaire over het leven van schrijver Herman de Man toegevoegd. De serie is vanaf 11 november verkrijgbaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen