Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carla Bruni bij begrafenis Guillaume Depardieu

Shownieuws

Guillaume Depardieu is vrijdag onder grote belangstelling begraven in zijn woonplaats Bougival. Ook presidentsvrouw Carla Bruni nam afscheid van de acteur.

De Franse acteur Guillaume Depardieu is vrijdag onder grote belangstelling begraven in zijn woonplaats Bougival. Onder anderen presidentsvrouw Carla Bruni, cultuurminister Christine Albanel, regisseurs Luc Besson, Betrand Blier en actrices Lou Doillon, Nathalie Baye en Monica Bellucci namen afscheid van de acteur. Dat meldt het Franse persbureau AFP.

De zoon van acteur Gérard Depardieu overleed maandag op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking. Hij overleed in een ziekenhuis in de buurt van Parijs, waar hij met spoed naartoe was gebracht nadat hij tijdens filmopnamen in Roemenië een longontsteking had opgelopen.

Gérard Depardieu las tijdens de afscheidsdienst voor zijn zoon een tekst voor uit 'Le Petit Prince' van Antoine de Saint-Exupéry. Ook Guillaumes moeder Elisabeth en zijn zus Julie spraken tijdens de ceremonie.

Depardieu, die in het verleden kampte met een drugsverslaving, won in 1996 een César voor meest veelbelovende jonge acteur voor zijn rol in de film 'Les apprentis'. Met zijn beroemde vader speelde hij in 1991 in de film 'Tous les matins du monde'. In 2003 raakten de twee gebrouilleerd. In datzelfde jaar werd Guillaumes rechterbeen afgezet wegens een bacteriële infectie na een motorongeluk in 1995. Hij laat een dochtertje achter, de 7-jarige Louise, die hij kreeg met zijn ex-vrouw Èlise Ventre.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen