Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Glamour Award voor Wibi Soerjadi

Shownieuws

Wibi Soerjadi, Marlies Dekkers en Sittah hebben een Glamour Award gekregen. Dat werd zondagavond duidelijk in het Amsterdamse hotel Krasnapolsky.

Wibi Soerjadi, Marlies Dekkers en Sittah hebben een Glamour Award gekregen. Dat werd zondagavond duidelijk in het Amsterdamse hotel Krasnapolsky, waar het prijzengala plaatsvond. Eerder werd al onthuld dat Frans Molenaar, Jan des Bouvrie, Henny Huisman en Carice van Houten zouden worden onderscheiden.

Irene van de Laar, die Molenaar zijn prijs overhandigde, werd zelf in het zonnetje gezet met de titel glamourpersoonlijkheid van het jaar. Jos Brink werd postuum onderscheiden voor zijn inzet voor de theaterwereld. Zijn partner Frank Sanders kreeg de prijs uit handen van Micky Hoogendijk, die het gala presenteerde.

Organisator Christian Houkes, van stichting Nederland Positief, was slechts delen van de avond aanwezig. Hij werd vorige week in het ziekenhuis opgenomen wegens ernstige hoofdpijn. "Zo ken ik je helemaal niet", zei Huisman, die zijn Glamour Award uit handen van een zichtbaar aangeslagen Houkes kreeg. "Ik zou deze prijs inruilen als ik de oude Christian zou terugkrijgen."

Niet alle prijswinnaars waren zondagavond aanwezig. Zo nam Van Houten haar prijs vorige week maandag al in ontvangst. Ook Dekkers liet verstek gaan.

Houkes reikt in naam van zijn stichting jaarlijks verschillende prijzen uit, waaronder die voor positiefste bekende Nederlander en de Gouden Lach. De stichting streeft een positievere samenleving na.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen