Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Klapband lijkt oorzaak crash Travis Barker

Shownieuws

Het lijkt erop dat een klapband het vliegtuigongeluk van Travis Barker heeft veroorzaakt. Dat zegt een woordvoerder van de National Transportation Safety Board.

Het lijkt erop dat een klapband het vliegtuigongeluk van Travis Barker en DJ AM heeft veroorzaakt. "Uit geluidsopnamen in de cockpit kan worden opgemaakt dat een klapband ten grondslag lag aan de crash, waarbij de vier overige inzittenden om het leven kwamen", laat een woordvoerder van de National Transportation Safety Board weten aan het Amerikaanse tijdschrift People.

Barker, de voormalige drummer van Blink-182, en DJ AM, die eigenlijk Adam Goldstein heet, hadden vrijdagavond samen opgetreden op een gratis concert in Columbia. Hun privévliegtuig vertrok kort na middernacht weer terug naar Californië vanaf een vliegveld in South Carolina. Het toestel raakte van de landingsbaan en kwam tot stilstand op een nabijgelegen weg. Naast twee crewleden kwamen ook de assistent van Barker, de 29-jarige Chris Baker, en zijn 25-jarige bodyguard Charles Still om het leven.

Uit de banden blijkt dat de crew heeft geprobeerd de take-off af te breken, zo laat de woordvoerder weten. Op geluidsopnamen van de verkeerstoren is te horen dat men vonken zag en dat de crew de luchtverkeersleiding liet weten dat het vliegtuigje van de startbaan raakte. "We doen nog onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk", vertelt de woordvoerder. "Hoewel een klapband niet ongewoon is, is het zeldzaam dat zoiets op een fataal ongeluk uitloopt."

De 32-jarige Barker en de 35-jarige DJ AM liggen in kritieke, maar stabiele toestand in een brandwondencentrum in Georgia. Dokter Fred Mullins verklaarde dat Barker, die bekend is van de realityserie Meet the Barkers, en Goldstein allebei tweede- en derdegraads verbrandingen hebben. De 32-jarige Barker heeft voornamelijk brandwonden op zijn bovenlichaam. De 35-jarige Goldstein is ernstig verbrand aan zijn handen en een deel van zijn hoofd.

Shanna Moakler, de ex-vrouw van Barker, is zaterdag halsoverkop naar Georgia gevlogen om haar ex, met wie ze nog altijd op goede voet is, bij te staan. Zondag heeft muziekproducer Jermaine Dupri een bezoekje gebracht aan de drummer. "Het is een vreselijk verdrietige situatie", vertelde hij aan het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. "Hij maakt het goed, maar ik vind het verschrikkelijk om te moeten zien wat mijn vrienden doormaken." Zondag werd ook zangeres Mandy Moore, de ex-vriendin van Goldstein, bij het ziekenhuis gesignaleerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen