Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vader Britney verdedigt dochter voor rechter

Shownieuws

De vader van Britney Spears heeft in de rechtbank geprobeerd zijn dochter vrij te pleiten. De zangeres staat terecht voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

(Novum/AP) - De vader van Britney Spears heeft donderdag in een rechtbank in Los Angeles geprobeerd zijn dochter vrij te pleiten. De opkrabbelende zangeres staat momenteel terecht voor het rijden zonder geldig rijbewijs voor de staat Californië.

Spears botste in de zomer van vorig jaar op een geparkeerde auto. Ze wist de schadezaak met de eigenaar van die auto buiten de rechtbank om af te handelen, maar bleek niet over het rijbewijs voor de staat Californië te beschikken. Ze had alleen een rijbewijs voor Louisiana, waar ze opgroeide.

James Spears poogde de jury ervan te overtuigen dat zijn dochter, die zelf niet in de rechtszaal aanwezig was, nooit het voornemen heeft gehad om in Californië te blijven. Volgens hem mag de artieste dan ook niet worden aangemerkt als een vaste inwoner van de staat en heeft ze het bewuste rijbewijs niet nodig. Zodra ze de voogdij over haar twee zoontjes heeft teruggewonnen zou ze willen terugkeren naar Louisiana. Bovendien is ze volgens James nog altijd in Louisiana geregistreerd om aldaar te stemmen. Spears moest de voogdij over haar kinderen eind vorig jaar afstaan aan haar ex-man Kevin Federline.

De openbare aanklager van Los Angeles nam geen genoegen met de uitleg van James. Met behulp van een aantal getuigen, onder wie een paparazzo die Britney permanent op de hielen zit, probeerde hij aan te tonen dat Spears wel degelijk een vaste inwoner is van Californië. Volgens de fotograaf brengt de zangeres grofweg tachtig procent van haar tijd door in de staat.

Haar advocaat ging eerder toen niet in op een aanbod van de openbare aanklager om Spears schuld te laten bekennen voor het niet bezitten van een geldig rijbewijs in ruil voor strafvermindering. Hij zei dat Spears geen strafblad wilde hebben.

Het lot van de 26-jarige zangeres ligt in de handen van een achtkoppige jury. Als ze wordt veroordeeld, maakt ze kans op een celstraf en een boete. Aangezien ze geen strafblad heeft, is het onwaarschijnlijk dat ze een zware straf krijgt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen