Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Josine van Dalsum speelt toch in 'Vleugellam'

Shownieuws

Josine van Dalsum staat ondanks haar ziekte donderdag in het theater met het toneelstuk 'Vleugellam'. "Als mijn hart 'ja' zegt dan doe ik het", verklaart ze.

Josine van Dalsum staat ondanks haar ziekte vanaf donderdag in het theater met het toneelstuk 'Vleugellam'. Dat vertelde de 60-jarige actrice maandag in RTL Boulevard. "Je overweegt het en vraagt je af of het verantwoord is", vertelt van Dalsum. "Als mijn hart 'ja' zegt dan doe ik het."

Van Dalsum kampt sinds 2003 met kanker. Vorige zomer en begin dit jaar werden delen van haar hersentumor succesvol verwijderd, maar het gezwel bleek toch te blijven groeien. Eerder deze maand werd bekend dat de tumor was geslonken. Ze moest echter toch in het ziekenhuis blijven omdat er een zware longontsteking bij haar werd geconstateerd.

Haar man John van de Rest, die de regie van het toneelstuk verzorgde, en zoonlief Aram van de Rest raadden de actrice eerder deze maand af om het toneel op te gaan. "Deze rol is fysiek heel zwaar", stelde haar man. "Maar ze wil het dus dan doen we het." Ook Aram is onder de indruk van de wilskracht van zijn moeder. "Ik vind het een godswonder dat ze er staat", verklaart hij.

Van Dalsum is vanaf donderdag samen met Robin Rienstra, Adrienne Kleiweg en Michiel Kerbosch te zien in 'Vleugellam'. De première wordt gespeeld in Laren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen