Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Are You Being Served-actrice lijdt aan kanker

Shownieuws

Wendy Richard, bekend van de Britse serie Are You Being Served, lijdt aan kanker. "Ik was woest dat ik dit allemaal nog een keer moet meemaken", verklaart ze.

Wendy Richard, beter bekend als Miss Brahms uit de Britse komedieserie Are You Being Served, lijdt aan kanker. Dat meldt de Britse krant Sunday Express. De 65-jarige actrice won twee keer eerder een gevecht tegen borstkanker. "Ik was woest dat ik dit allemaal nog een keer moet meemaken", verklaart de actrice.

Ditmaal zal het gevecht tegen de kanker zwaarder worden omdat het een agressieve vorm van de ziekte betreft die is uitgezaaid naar haar rechternier en botten. "Ik heb mijn pruik al klaarliggen want ik verlies waarschijnlijk mijn haar", vertelt de actrice.

De medicatie die Richard eerder dit jaar kreeg voorgeschreven, had een averechts effect. Op 13 oktober begint de actrice aan chemotherapie, maar de prognose is niet goed. "Mijn oncoloog vertelde dat ik verschillende goede jaren heb gehad, maar sindsdien is het erger geworden", stelt Richard, die al maanden te kampen heeft met misselijkheid.

De actrice besloot na het horen van de diagnose dat ze met haar partner John Burns in het huwelijksbootje wil stappen. "We waren toch al van plan te gaan trouwen, maar na de diagnose hebben we besloten het meteen te doen", vertelt Richard. Het koppel trouwt komende week.

Richard speelde van 1985 tot 2006 in de Britse soapserie EastEnders.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen