Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Depeche Mode op toer door Europa

Shownieuws

Depeche Mode gaat in de lente van volgend jaar op toer door Europa. De band speelt vanaf 10 mei tot en met 11 juli in steden als Belgrado, Rome en Milaan.

Depeche Mode gaat in de lente van volgend jaar op toer door Europa. De Britse band speelt vanaf 10 mei tot en met 11 juli in steden als Belgrado, Rome en Milaan, en bezoekt ook Tel Aviv. Hoewel Dave Gahan, Martin Gore en Andrew Fletcher wel het Belgische festival TW Classic aandoen, komt het drietal niet naar Nederland.

De nieuwe tournee, die de naam 'Tour of the universe 2009' draagt, werd maandag aangekondigd tijdens een persconferentie van Depeche Mode in Berlijn. De band geeft in juni maar liefst zes concerten in Duitsland, waar het drietal grote populariteit geniet.

Depeche Mode werkt momenteel in New York aan een nieuw album, dat in april volgend jaar in de winkel moet liggen. Het gaat om het twaalfde studioalbum van de band, die in de jaren tachtig en negentig hits scoorde met onder meer 'Just can't get enough' en 'Enjoy the silence'.

Het is voor het eerst sinds 2006 dat de band op toer gaat. Het laatste studioalbum, 'Playing the angel', verscheen in 2005.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen