Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Henny Huisman wil verbod op fokken van nertsen

Shownieuws

Henny Huisman wil dat er een einde komt aan de nertsenfokkerij. Samen met de Bont voor Dieren overhandigt hij dinsdag handtekeningen aan de Tweede Kamer.

Henny Huisman wil dat er een einde komt aan de nertsenfokkerij. Samen met de Bont voor Dieren overhandigt de tv-presentator dinsdag, mede namens de Dierenbescherming, zo'n zestigduizend handtekeningen aan de Tweede Kamer. Ook krijgen Kamerleden een boek waarin meningen van zo'n vijfduizend burgers over het fokken van nertsen zijn gebundeld.

In Nederland, de derde producent van nertsenbont ter wereld, worden jaarlijks bijna 4,5 miljoen nertsen vergast. Deze week buigt de Tweede Kamer zich over een wetsvoorstel van SP en PvdA om een einde te maken aan de nertsenfokkerij. In Groot-Brittannië, Oostenrijk en Kroatië geldt al een fokverbod.

Niet alleen de 57-jarige Huisman trekt zich het lot van de nertsen aan. Vorige week ontvingen Kamerleden al een brief van bekende Nederlanders waarin zij de politici vroegen voor een verbod op de nertsenfokkerij te stemmen. Onder anderen Jan Mulder, Georgina Verbaan, Huub Stapel, Claudia de Breij, Ronald Giphart en Emile Ratelband ondertekenden de brief.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen