Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Danser Michael Schumacher wint Gouden Zwaan

Shownieuws

Michael Schumacher heeft de Gouden Zwaan gewonnen op het Gala van de Nederlandse Dans. Roger van der Poel kreeg een Zwaan voor zijn rol in 'Simple things'.

Michael Schumacher heeft zaterdag op het Gala van de Nederlandse Dans in Maastricht de Gouden Zwaan gewonnen. "Hij is danser, choreograaf en docent, maar boven alles een meesterlijk improvisator", luidde het juryrapport. "In zijn handen wordt improvisatie een kunstvorm; niet vrijblijvend, maar gedisciplineerd, doelgericht en schijnbaar vrij."

Danser Roger van der Poel kreeg voor zijn rol in de voorstelling 'Simple things' de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie. "De technisch moeilijke choreografie lijkt opeens makkelijk door het plezier en de souplesse waarmee hij die uitvoert", oordeelde de jury. De voorstelling 'Co(te)lette' van choreografe Ann van den Broek werd onderscheiden als indrukwekkendste dansproductie.

De Zwanen werden uitgereikt in het kader van de Nederlandse Dansdagen. De dansprijzen zijn een initiatief van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, die eveneens jaarlijks de toneelprijzen Louis d'Or en Theo d'Or toekent.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen