Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carlos Santana wil predikant worden

Shownieuws

Carlos Santana is van plan nog enkele jaren muziek te maken, maar daarna wil hij predikant worden. De gitarist wil een eigen kerkgemeente opzetten op Hawaï.

Carlos Santana is van plan nog enkele jaren muziek te maken, maar daarna wil hij zijn leven wijden aan God. Dat vertelt de 61-jarige gitarist in een interview met het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. "Ik stop met spelen als ik 67 ben en daarna ga ik iets doen wat ik heel graag wil. Ik wil predikant worden, net als Little Richard."

"Het is niet zo dat ik helemaal klaar ben met de muziek, maar ik heb ondervonden dat God me het talent heeft gegeven om te communiceren, zelfs zonder mijn gitaar. En ik heb het vermogen om mensen te helpen om de Bijbel te begrijpen als het over schuld, schaamte, oordelen en angst gaat." De van oorsprong Mexicaanse muzikant droomt ervan om een eigen kerkgemeente op te richten op Hawaï.

Santana en zijn band braken door nadat zij in 1969 optraden tijdens het legendarische Woodstock-festival. Na de succesvolle jaren zeventig nam de populariteit van de band echter af. In 1999 maakte Carlos Santana echter een comeback met het album 'Supernatural'. Van dit album, waaraan artiesten als Eric Clapton en Lauryn Hill meewerkten, werden meer dan tien miljoen exemplaren verkocht. De plaat werd onderscheiden met acht Grammy Awards.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen