Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mexicaans concert Placido Domingo omstreden

Shownieuws

In Mexico is ophef ontstaan over het concert dat Placido Domingo zaterdag geeft bij Chichén Itzá. Archeologen zijn bang voor beschadiging van de Maya-ruïnes.

(Novum/AP) - In Mexico is ophef ontstaan over het concert dat de Spaanse tenor Placido Domingo zaterdagavond geeft bij de Maya-ruïnes in Chichén Itzá. Met het concert zou een wet overtreden worden waarin staat dat de ruïnes beschermd moeten worden zodat de Mexicanen over hun erfgoed kunnen leren. "Deze monumenten zijn er niet opdat rijke mensen er evenementen kunnen houden", zegt een woordvoerder van de vakbond voor archeologen.

De Mayastad uit de negende eeuw staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. In een wereldwijde poll die vorig jaar gehouden werd, werd Chichén Itzá uitgeroepen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Volgens Placido Domingo hoeft niemand zich zorgen te maken over eventuele beschadiging van het complex. "Ik weet dat er wat onrust is ontstaan over mijn optreden op deze plek, maar ik kan vertellen dat er echt aan elk detail is gedacht om het evenement tot een succes te maken."

Het concert voedt de discussie over het houden van concerten op bijzondere plekken. In de Taj Mahal in India worden sinds 1996 geen concerten meer gegeven nadat bleek dat het gebouw beschadigd was geraakt door de geluidstrillingen van een concert. De jaarlijkse zomeropera in de Thermen van Caracalla in Rome werd om dezelfde reden afgeschaft.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen