Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden Kalveren naar 'Alles is liefde'

Shownieuws

'Alles is liefde' heeft vrijdag de belangrijkste prijzen van het Nederlands Film Festival gewonnen. De komedie kreeg de prijs voor beste film en beste regie.

'Alles is liefde' heeft vrijdagavond de twee belangrijkste prijzen van het Nederlands Film Festival gewonnen. De romantische komedie, die zeven keer was genomineerd, kreeg tijdens het Gala van de Nederlandse Film de prijs voor beste lange speelfilm. Filmmaker Joram Lürsen werd verblijd met de onderscheiding voor beste regie.

De Gouden Kalveren voor beste actrice en acteur gingen naar Anneke Blok ('Tiramisu') en Robert de Hoog ('Skin'). Prijzen voor de beste bijrollen werden uitgereikt aan Ton Kas ('Vox populi') en Olga Louzgina ('Het zusje van Katia'). 'Het zusje van Katia' werd ook bekroond met het Gouden Kalf voor het beste scenario, dat werd geschreven door Jan Eilander en Jolein Laarman.

'Het echte leven', dat vijf keer was genomineerd, wist de jury vooral op filmtechnisch gebied te boeien. De film van Robert Jan Westdijk kreeg prijzen in de categorieën beste camerawerk en beste montage. 'Bloedbroeders', dat eveneens vijf nominaties had binnengesleept, greep naast de prijzen.

In totaal reikte de jury met onder anderen de regisseurs Nanouk Leopold en Albert ter Heerdt zeventien Gouden Kalveren uit, waaronder ook die voor beste korte film en beste muziek. Voor het oordeel van publiek en filmcritici waren twee aparte prijzen weggelegd. De Publieksprijs ging naar 'Mafrika'. De Prijs van de Nederlandse Filmkritiek werd toegekend aan 'Calimucho' van Eugenie Jansen.

Met het Gala van de Nederlandse Film werd de 28e editie van het Nederlands Film Festival afgesloten. Vorig jaar kwam de film 'Tussenstand' met vier Gouden Kalveren als grote winnaar uit de bus. 'Kruistocht in spijkerbroek' kreeg toen de prijs voor beste lange speelfilm.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen