Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Phoebe Philo nieuwe creatief directeur Céline

Shownieuws

Phoebe Philo is de nieuwe creatief directeur van het Franse modehuis Céline. De Britse ontwerpster neemt het stokje over van de Kroatische Ivana Omazic.

Phoebe Philo is de nieuwe creatief directeur van het Franse modehuis Céline. Dat heeft LVMH, waaronder het label valt, donderdag bekendgemaakt. De Britse ontwerpster neemt in oktober het stokje over van de Kroatische ontwerpster Ivana Omazic, die drie jaar lang de scepter zwaaide bij het label.

De 35-jarige Philo was eerder werkzaam voor het Franse modehuis Chloé. Ze begon als assistente van Stella McCartney en nam later de leiding van haar over toen McCartney een eigen label begon. Philo blies het label nieuw leven in door zich vooral te richten op lederwaren. Ze verliet Chloé twee jaar geleden om zich meer op haar gezin te richten.

Céline werd vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht door Celine Vipiana. Het modehuis worstelt de laatste jaren met haar imago en wil het label van vers bloed voorzien. Naast Philo is een nieuwe zakelijk directeur aangetrokken, die momenteel leiding geeft aan modehuis Givenchy.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen