Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Trijntje en Candy 'dikke vriendinnen'

Shownieuws

Trijntje Oosterhuis en Candy Dulfer zijn al jaren bevriend. "We zijn heel dikke vriendinnen, met de nadruk op dik", lacht Dulfer. "Daar ben ik heel trots op."

Trijntje Oosterhuis en Candy Dulfer zijn al jarenlang goed bevriend. "We zijn heel dikke vriendinnen, met de nadruk op dik", lacht Dulfer. "Daar ben ik heel trots op."

De 35-jarige Oosterhuis is ook blij met haar band met de blondine, met wie ze vanaf zaterdag vier avonden in Arnhem als gastartiest optreedt tijdens Symphonica in Rosso met Lionel Richie. "Ik vind het een voorrecht dat we zulke goede vriendinnen zijn, maar dat we ook zo te gek samen muziek kunnen maken", beweert ze. "Zij heeft natuurlijk haar terrein en ik het mijne, maar we vinden elkaar daarin. Dat is toch uniek, dat je dat binnen je vriendengroep hebt."

Candy en Trijntje zijn woonachtig in hetzelfde dorp onder de rook van Amsterdam. "We wonen op vijf minuten afstand van elkaar, maar we zien elkaar soms weken niet", vertelt de 38-jarige Dulfer. "Dat is dus ook weer leuk aan Symphonica in Rosso, dat we gezellig een paar dagen samen zijn."

Candy gaat drukke tijden tegemoet. Ze is bezig met de voorbereidingen van een nieuw album, dat in de lente moet verschijnen. Deze maand vertrekt ze met haar band naar Curaçao voor een optreden." Daar viert de blondine ook meteen haar verjaardag. "Dan word ik 39, vind ik hélemaal niet erg", lacht ze. "Dat wordt oergezellig."

In november gaat de saxofoniste optreden tijdens een Caribische cruise, die jaarlijks wordt verzorgd door jazzmuzikant Dave Koz. Ook artiesten als George Duke, Tower of Power en Eric Benet varen mee en treden op. "Verder ga ik nog een Europese tournee doen, dus ik doe allemaal leuke dingen. Ik mag niet klagen en als ik dat wel doe, mag iedereen me een schop geven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen