Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nick en Simon schudden Jan Smit-imago af

Shownieuws

Nick en Simon zijn opgelucht dat ze het imago 'de vrienden van Jan Smit' inmiddels van zich hebben afgeschud. "Maar de vriendschap met Jan is er nog steeds."

Nick en Simon zijn opgelucht met de constatering dat ze het imago 'de vrienden van Jan Smit' inmiddels van zich hebben afgeschud. "We zijn heel blij dat we nu toch wel gewoon als een op zichzelf staande act worden gezien", zegt Nick Schilder. "De vriendschap met Jan is er nog steeds. Maar mensen moeten wel weten wie wie is en ons niet steeds op één hoop gooien."

De artiesten, die momenteel met 'Hoe lang?' op de tweede plaats van de Single Top 100 staan, hebben hard gewerkt om het Smit-imago van zich af te schudden. "We hebben er de afgelopen twee jaar wel honderd uur per week aan gewerkt. En dat is ook de reden waarom er nu op de posters en pamfletten Nick & Simon staat en meer niet", zegt Nick. "Het is heel prettig als je met je eigen naam wordt aangesproken, en niet als vriend van."

Toch weten mensen vaak nog niet helemaal met wie ze nou te maken hebben als ze het duo tegenkomen. 'Elke dag zijn er nog minimaal vijftien mensen die Nick en mij door elkaar halen", lacht Simon Keizer. "Ik heb het gevoel dat ze gewoon voor safe gaan, dat ze Nick zeggen omdat dat de eerste naam is uit de bandnaam. Dus ik heet eigenlijk sinds twee jaar ook Nick. Dat is heel bizar." Nick kent echter hetzelfde probleem. "Ik heb het ook. Ik word even vaak Simon genoemd als Nick."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen