Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paolo Conte komt naar Nederland

Shownieuws

Paolo Conte geeft in maart volgend jaar drie concerten in Nederland. De 71-jarige Italiaanse zanger treedt op in Nijmegen, Eindhoven en Amsterdam.

Paolo Conte geeft in maart drie concerten in Nederland. Op 21 maart trapt de Italiaanse zanger af in de Vereeniging in Nijmegen. Een dag later geeft hij een optreden in het Eindhovense muziekcentrum Frits Philips. Conte sluit de concertreeks af op 24 maart in theater Carré in Amsterdam, laat organisator Mojo woensdag weten.

In 1974 bracht de voormalig advocaat zijn eerste titelloze album uit. Met het nummer 'Max' brak Conte in 1978 wereldwijd door. Andere bekende liedjes van de 71-jarige zanger zijn onder meer 'Gli impermeabili' en 'Via con me'. Dat laatste nummer, met het bekende refrein 'It's wonderful, I dream of you, chips chips...', werd in 1997 gebruikt voor een bierreclame.

In maart 2005, een paar maanden na het uitbrengen van zijn cd 'Elegia', gaf de zanger ook een drietal concerten in ons land. Over twee weken komt zijn nieuwe album 'Psiche' uit, met daarop vijftien nieuwe nummers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen