Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kousen van koningin Victoria geveild

Shownieuws

Een paar kousen van de Britse koningin Victoria heeft woensdag tijdens een veiling bijna tienduizend euro opgebracht. Een museum bood het hoogste bedrag.

(Novum/AP) - Een paar kousen van de Britse koningin Victoria heeft woensdag tijdens een veiling bijna tienduizend euro opgebracht. Het Ruddington Framework Knitter's Museum uit Nottingham bood het hoogste bedrag voor de zwart-witte kousen.

De verkoper erfde ze van haar moeder. De vrouw heeft geen idee hoe de kousen, met daarop het koninklijk wapen, in het bezit van haar familie terecht zijn gekomen.

Het was niet de eerste keer dat kledingstukken van koningin Victoria onder de hamer gingen. Ruim een maand geleden leverde een lange onderbroek van de koningin 5700 euro op tijdens een veiling in het Derbyshire. Een onderjurkje van de koningin werd voor ruim vijfduizend euro afgetikt. Een nachthemd leverde bijna zevenduizend euro op.

Koningin Victoria leefde van 1819 tot 1901. Ze werd op 18-jarige leeftijd gekroond tot staatshoofd. Met een regeerperiode van ruim 63 jaar staat ze nog steeds te boek als de langst regerende monarch van Groot-Brittannië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen