Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Percy Irausquin geeft woensdag 'laatste show'

Shownieuws

In Amsterdam wordt woensdag alles klaargemaakt voor de symbolische laatste show van Percy Irausquin. Tijdens de dienst vindt onder meer een catwalkshow plaats.

In de Amsterdamse kerk De Duif wordt woensdagmiddag alles klaargemaakt voor de symbolische laatste show van wijlen Percy Irausquin. Tijdens de herdenkingsdienst vindt onder meer een catwalkshow plaats met jurken van de Arubaanse couturier, die 14 augustus overleed aan een hersenbloeding.

De dienst, die een besloten karakter heeft, wordt ingeleid met een praatje van de zus van Irausquin, die speciaal voor de gelegenheid is overgevlogen uit Aruba. Ook zijn goede vriendin Martine Rustveld, zijn partner Arjan Mallie en Angelique Westerhof, directeur van de Dutch Fashion Foundation, bewijzen een laatste eer aan de modeontwerper.

Na de toespraken wordt een compilatie vertoond van videobeelden van de couturier, die naam maakte met zijn kleurrijke en elegante avondjurken. Tijdens de daaropvolgende modeshow tonen enkelen van Irausquins vaste mannequins verschillende creaties van de ontwerper. "We hebben jurken bemachtigd uit zijn eerste shows tot creaties van nu", stelt een woordvoerder van So PR, het pr-bureau dat de couturier professioneel vertegenwoordigde.

De herdenkingsdienst draagt de naam 'La belle histoire'. "Dat is de titel die Percy al had bedacht voor zijn volgende coutureshow, die in oktober zou plaatsvinden in Carré", weet de woordvoerder. Tijdens de dienst zijn liedjes te horen die de ontwerper koos voor zijn modeshows. Ook het nummer 'Que sera', dat werd gebruikt voor zijn laatste show, tijdens de Amsterdamse Fashion Week, zal worden gedraaid.

Na het officiële gedeelte van de herdenkingsdienst kunnen vrienden en collega's van de ontwerper onder het genot van een drankje herinneringen ophalen aan de couturier.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen