Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beroemdste filmstem Hollywood overleden

Shownieuws

Don LaFontaine, de beroemdste stem van Hollywood, is overleden in een ziekenhuis in Los Angeles. Met zijn zware stem kondigde hij duizenden films aan.

(Novum/AP) - Don LaFontaine, de beroemdste stem van Hollywood, is maandag overleden in een ziekenhuis in Los Angeles. Met zijn zware stem kondigde hij duizenden films aan, vaak met de bekende woorden 'In a world where...'. LaFontaine is 68 jaar geworden. Hij was al langere rijd ziek.

In zijn 33 jaar durende carrière in Hollywood was de stem van LaFontaine te horen in ruim vijfduizend trailers. Hij liet eerder weten het helemaal niet erg te vinden dat niemand wist wie hij was hoewel iedereen wel zijn stem kende.

LaFontaine was tot voor kort nog actief. Hij sprak gemiddeld zeven tot tien trailers per dag in. Waarom hij altijd teruggreep naar de woorden 'In a world where...', verklapte hij vorig jaar in een interview. "We moeten heel snel de wereld schetsen waarin we de kijker willen trekken", liet hij weten. "Dat gaat erg gemakkelijk met die woorden."

Don LaFontaine was getrouwd met zangeres en actrice Nina Whitaker. Verder laat hij drie dochters achter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen