Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah promoot olympische kandidatuur Chicago

Shownieuws

Oprah Winfrey zet zich in om de kandidatuur van Chicago voor de Olympische Spelen van 2016 kracht bij te zetten. Ze maakt een speciale aflevering van haar show.

(Novum/AP) - Oprah Winfrey zet zich in om de kandidatuur van Chicago voor de Olympische Spelen van 2016 kracht bij te zetten. De presentatrice heeft voor een speciale aflevering van haar talkshow 150 olympische sporters uitgenodigd. Naast de feestelijke verwelkoming van de sporters uit Beijing is het de bedoeling om de aandacht te vestigen op Chicago met het oog op de Zomerspelen over acht jaar.

De speciale olympische aflevering is de eerste show van het nieuwe seizoen. Woensdag vinden de opnamen plaats in een park in Chicago. Onder de uitgenodigde atleten bevindt zich ook zwemmer Michael Phelps, die in Beijing acht gouden medailles won. De met verschillende plakken bedeelde turnster Nastia Liukin en de gouden basketballer Kobe Bryant zijn eveneens van de partij.

Honderden fans stonden in de rij in een poging om een van de tweeduizend kaartjes voor de show te bemachtigen. Zevenduizend zitplaatsen in het park worden later woensdag nog verkocht.

Naast Chicago doen onder meer Tokio en Madrid een greep naar de organisatie van de Spelen in 2016. De olympische Oprah Winfrey Show is maandag te zien in de Verenigde Staten. Wanneer het programma in Nederland wordt uitgezonden is nog onduidelijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen