Kies je favoriete radiostation

Dossiers

O.J. Simpson klaar voor rechtszaak

Shownieuws

O.J. Simpson is klaar voor de rechtszaak tegen hem die binnenkort van start gaat. Hij zou in een hotel in Las Vegas een gewapende overval hebben gepleegd.

(Novum/AP) - O.J. Simpson is klaar voor de rechtszaak voor een gewapende overval tegen hem die binnenkort van start gaat. Dat heeft zijn advocaat dinsdag verklaard. De 61-jarige Simpson staat terecht omdat hij een jaar geleden in een hotel in Las Vegas met enkele kameraden onder bedreiging van een vuurwapen spullen zou hebben gestolen van twee handelaren in sportmemorabilia.

Het samenstellen van de jury in deze zaak begint maandag. De rechter verwacht dat dit binnen een week voor elkaar is. De hele zaak duurt naar verwachting vijf weken.

Vier vermeende medeplichtigen in de zaak hebben een schikking met justitie getroffen. Zij bekenden schuld en zijn overeengekomen om te getuigen in de rechtszaak.

Naast Simpson is er nu nog één verdachte in de zaak, Clarence Stewart. Hij zou ook aan de overval hebben deelgenomen. Zijn advocaat wil dat de zaak tegen hem apart wordt behandeld. Zijn verzoeken hiertoe zijn tot dusver afgewezen. De raadsman zegt dat zijn cliënt geen eerlijke zaak kan krijgen als hij samen met Simpson wordt berecht.

Beide ontkennen de aanklachten. Simpson ontkent niet dat hij in het hotel in Las Vegas is geweest. Maar volgens hem waren de spullen -foto's en andere aandenkens aan zijn sportcarrière- eerder juist van hem gestolen en stond hij in zijn recht in zijn pogingen ze terug te krijgen. Als de twee schuldig worden bevonden, kunnen ze een levenslange celstraf krijgen.

Simpson zat begin dit jaar al even achter de tralies in deze zaak omdat hij de voorwaarden van zijn borgtocht had geschonden. Na het betalen van een dubbele borgsom enkele dagen later kwam hij weer op vrije voeten.

In 1995 werd Simpson in een geruchtmakende rechtszaak vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend Ron Goldman. Dat hij niettemin de dader is, staat voor veel mensen vast. Zo werd hij in een civiele zaak wel aansprakelijk bevonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen