Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Mummy'-regisseur stort zich op Tarzan

Shownieuws

Regisseur Stephen Sommers waagt zich aan jungleheld Tarzan. De filmmaker, bekend van twee 'Mummy'-films, praat met Warner Bros over een nieuwe verfilming.

Regisseur Stephen Sommers waagt zich aan jungleheld Tarzan. De filmmaker, bekend van de eerste twee 'Mummy'-films, is in gesprek met Warner Bros over een nieuwe productie gebaseerd op de beroemde boekenreeks van Edgar Rice Burroughs. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter.

Het filmproject werd twee jaar geleden al aangekondigd. Aanvankelijk zou Guillermo del Toro de regie voor zijn rekening nemen. Nu die voor vier jaar is verbonden aan de tweedelige verfilming van J.R.R. Tolkiens fantasieboek 'The hobbit' kan Sommers met de aapman aan de slag.

Sommers heeft aardig wat ervaring met het maken van actiefilms met een groot budget. Na 'The mummy' en 'The mummy returns' maakte hij films als 'The Scorpion King' en 'Van Helsing'.

Sinds 1918 zijn meer dan tachtig films gemaakt over Tarzan. Zwemkampioen Johnny Weissmuller speelde de held maar liefst twaalf keer. Disney maakte in 1999 een tekenfilmversie van het avonturenverhaal.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen