Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Feest van Sinterklaas viert 10-jarig jubileum

Shownieuws

Het Feest van Sinterklaas vindt voor het tiende jaar op een rij plaats. Op 29 en 30 november komen pieten van De Club van Sinterklaas samen in Ahoy Rotterdam.

Voor de tiende keer op rij vindt deze winter Het Feest van Sinterklaas plaats. Op 29 en 30 november komen de Sint en al zijn pieten weer samen in Ahoy, waar jeugdhelden Ernst, Bobbie en de Rest de presentatie van het feest voor hun rekening nemen. Dat is woensdag bekendgemaakt door Mojo, dat het evenement organiseert met jeugdomroep Jetix.

Tijdens Het Feest van Sinterklaas kunnen kinderen genieten van de capriolen van acrobaten uit Tanzania. Of de artiesten zich voor de show in pietenkostuum zullen hijsen, is nog niet zeker. "Ze moeten eerst kijken of ze hun stunts wel veilig kunnen uitvoeren in pietenkleding", weet een woordvoerder van Mojo.

Artiesten als Thomas Berge en De Geboeders Ko zorgden vorig jaar voor een muzikale noot. Welke zangers dit jaar te gast zijn in de show, wordt later onthuld. De kaartverkoop voor de twee shows gaat zaterdag van start.

Vorig jaar stond Het Feest van Sinterklaas nog zes keer in de Rotterdamse muziekhal. Volgens de woordvoerder heeft het terugbrengen van het aantal shows niets te maken met tegenvallende kaartverkoop of concurrentie van andere Sinterklaasshows. "Vorig jaar werden twee shows per dag gegeven en dat is een grote belasting voor de mensen die meedoen." Mogelijk wordt in de komende weken nog een extra show toegevoegd aan de reeks van dit jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen