Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna overtuigt in Arena met oude hits

Shownieuws

Tijdens het concert dat Madonna dinsdag gaf, zong ze veel nummers van haar nieuwe cd. Het waren echter oude hits waarop fans uit volle borst meezongen.

Tijdens het concert dat Madonna dinsdagavond gaf in de Amsterdamse Arena zong de popster haast alle nummers van haar nieuwe plaat 'Hard candy'. Het waren echter oude hits waarop fans van de Queen of Pop uit volle borst meezongen. Zo konden de nummers 'Vogue' en 'Borderline', beide in een nieuw muzikaal jasje gegoten, op veel bijval rekenen.

Met de ballad 'Like a prayer', waarmee Madonna in 1989 wereldwijd boven aan de hitlijsten stond, zette de artieste het voetbalstadion op zijn kop. Speciaal voor de toer werd het nummer gemixt met een sample van 'Don't you want me' van dj Felix. Het zomerse 'La isla bonita' zong Madonna onder begeleiding van een zigeunerorkest.

De blonde zangeres opende het concert, het vijfde van haar 'Sticky & sweet'-tournee, met de up-tempo nummers 'Candyshop' en 'Beat goes on'. Madonna danste daarbij, in een weinig verhullend zwart pakje, wild over het podium, terwijl haar vele dansers acrobatische toeren uithaalden.

Tijdens het daaropvolgende 'Human nature', waarbij ze zich met de gitaar begeleidde, bleek dat de superster het niet primair van haar zangkunsten moet hebben. Het beperkte bereik van haar stem maakte ze tijdens het concert echter ruimschoots goed met haar energieke verschijning en wilde dansroutines.

Naast vrolijke hits en dansnummers was er tijdens het optreden ook tijd voor bezinning. Na 'Borderline' en 'Music' zong Madonna, gehuld in een wijde zwarte cape, het spirituele 'Devil wouldn't recognize you'. Ook verraste ze het publiek met het lied 'You must love me', dat werd geschreven voor de filmversie van de musical 'Evita', waarin Madonna in 1996 de hoofdrol speelde. Luidkeels werd vanuit de zaal meegezongen.

Dinsdagavond was ook de controversiële beeldencompilatie te zien waarin de Republikeinse presidentskandidaat John McCain wordt getoond naast onder anderen Adolf Hitler en de Zimbabwaanse dictator Robert Mugabe. Barack Obama is in de video te zien naast Mahatma Gandhi en de Dalai Lama. Dat Obama ook in Nederland populariteit geniet, bleek toen in het publiek een gejuich opsteeg toen beelden te zien waren van de Democraat.

Na het nummer 'Ray of light' kreeg het publiek de kans om iets terug te doen voor Madonna. De zangeres, die vorige maand 50 jaar werd, vroeg haar fans of ze 'Happy birthday' voor haar wilden zingen. Na het verjaardagslied maakte Madonna zich op voor het slotstuk van haar show. Met de nummers 'Hung up' en 'Give it 2 me' wist ze haar toeschouwers nog tot een laatste dansje te bewegen, waarna de show tot een spetterend, maar abrupt einde kwam.

Woensdag heeft Madonna een dagje vrij, maar op donderdag staat ze al weer op de planken in het Duitse Düsseldorf. Vervolgens doet ze onder meer Rome, Lissabon en Parijs aan. Van begin oktober tot en met eind november toert de zangeres door de Verenigde Staten, waarna in december nog zes optredens volgen in Zuid-Amerika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen