Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kees Tol geniet van baan als Tros-presentator

Shownieuws

Kees Tol geniet van zijn nieuwe baan als presentator. De vriend van Jan Smit is vanaf 4 oktober te zien in de Tros-talentenjacht Sterren.nl Academy.

Kees Tol heeft het naar zijn zin als presentator. Dat vertelt de Volendammer, een vast gezicht in de reallifeprogramma's van zanger Jan Smit, aan Novum Nieuws. Tol is binnenkort te zien in het Tros-programma Sterren.nl Academy. "Ik doe het met veel plezier", zegt de presentator, die al enkele draaidagen achter de rug heeft. "Ik was ook heel vereerd dat ik gevraagd werd."

In Sterren.nl Academy, dat op 4 oktober van start gaat op de digitale zender Sterren.nl en ook op Nederland 1 te zien zal zijn, wordt gezocht naar nieuw Nederlandstalig zangtalent. In de eerste aflevering komen tien talenten aan bod die uit honderden aanmeldingen zijn gekozen. In die aflevering worden door een jury drie mensen uitgekozen die tijdens de rest van het programma gevolgd worden in hun strijd om een platencontract bij CNR Records. De jury bestaat uit producer Edwin van Hoevelaak, artiestenmanager Menno Muis en Sander de Klerk van CNR.

Tol dankt zijn nieuwe functie naar eigen zeggen aan het feit dat hij 'natuurlijk veel te maken heeft met Nederlandstalige muziek'. Hij is bevriend met Jan Smit en andere muzikale Volendammers zoals Nick & Simon en de 3js. Ook werkt hij bij het productiebedrijf FTV, dat onder meer de docusoaps rond Smit en BZN maakte. "Ik zit er middenin", verklaart de 25-jarige Tol. "En ik ben natuurlijk ook nog jong, net als de deelnemers aan het programma."

De talentenjacht is de eerste grote presentatieklus van Tol, die al wel wat ervaring opdeed bij de Volendamse zender RTV Love. Hij hoefde dan ook niet lang te wennen. "In principe komt het op hetzelfde neer natuurlijk. Het maakt niet uit of je nou tegen een camera van regionale of landelijke televisie lult", lacht hij. "Ik doe het ook op mijn eigen manier. De kijkers krijgen gewoon Kees Tol te zien, ik ga me niet anders gedragen."

Tol beseft dat hij een deel van zijn succes aan zijn vriendschap met Jan Smit te danken heeft, maar tv-ambitie had hij al langer. "Ik wilde van kinds af aan al bij de televisie werken. Dat was al voordat ik Jan kende." Zijn uiteindelijke droom gaat echter verder dan programma's presenteren. "Acteren is mijn grootste passie. Ik volg al jaren toneellessen. Maar het is heel moeilijk om daar tussen te komen. Nu pak ik deze kans met beide handen aan en wat hier uit volgt, zie ik dan wel weer."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen