Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Bloedbroeders' geselecteerd voor Spaans festival

Shownieuws

De thriller 'Bloedbroeders' is geselecteerd voor het Spaanse San Sebastian International Film Festival. De film dingt mee naar de Altadis-New Directors Award.

De thriller 'Bloedbroeders' is geselecteerd voor het Spaanse San Sebastian International Film Festival. Dat heeft producent Rinkel Film & TV dinsdag bekendgemaakt. De film van regisseur Arno Dierickx dingt mee naar de Altadis-New Directors Award, waaraan een geldbedrag van negentigduizend euro is verbonden.

'Bloedbroeders', gebaseerd op de Baarnse moordzaak uit de jaren zestig, beleeft op 20 september zijn internationale première. Dierickx en enkele castleden zijn bij de première aanwezig. In de film spelen onder anderen Pierre Bokma, Betty Schuurman en Matthijs van de Sande Bakhuyzen mee.

In totaal zijn veertien internationale films geselecteerd voor de prijs, die is bedoeld voor regisseurs die nog niet meer dan twee speelfilms hebben gemaakt. Op 27 september, de laatste dag van het festival, wordt duidelijk wie met de eer gaat strijken.'Bloedbroeders' ging in Nederland al in januari in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen