Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe amateurfilm Marilyn Monroe duikt op

Shownieuws

Een amateurfilm van Marilyn Monroe op de set van 'Some like it hot' is opgedoken. De film, die vijftig jaar geleden werd gemaakt, wordt op 25 september geveild.

Een amateurfilm van Marilyn Monroe op de set van de klassieker 'Some like it hot' is opgedoken in Australië. De film, die bijna vijftig jaar geleden werd opgenomen, wordt op 25 september geveild. Dat meldt het Britse persbureau Reuters. In het 2,5 minuut durende filmpje is zowel Monroe als haar tegenspeler Tony Curtis te zien. Ook regisseur Billy Wilder werd gefilmd.

De opnamen werden in 1959 gemaakt door een Amerikaanse marineofficier, die op de set was uitgenodigd nadat Monroe zijn legerbasis in San Diego had bezocht. Na de dood van de man kwam de film in handen van diens dochter, die de tape nu te koop heeft aangeboden. Verwacht wordt dat het filmpje tussen de elf- en achttienduizend euro opbrengt.

Eerder dit jaar werd een 45 minuten durende amateurfilm, die Monroe samen met Clark Gable toont op de set van 'The misfits', in de Verenigde Staten verkocht voor ruim veertigduizend euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen